Mesto Prešov ide vytvoriť nový slovenský rekord

30.05.2011 Prešov

Pri príležitosti otvorenia internetovej zóny v Prešove sa môžu všetci okoloidúci zúčastniť vytvorenia rekordu v počte ľudí pripojených k Wi-Fi za jeden deň.

Prešov, 30. máj 2011 – Mesto Prešov spúšťa v spolupráci so Slovanetom novú Wi-Fi zónu v centre mesta, kde sa môžu ľudia so svojimi mobilnými zariadeniami bezplatne pripojiť k internetu. Pri tejto príležitosti mesto pozýva všetkých Prešovčanov i turistov, aby sa zúčastnili pokusu o vytvorenie slovenského rekordu v počte pripojení za jeden deň.

„Chceme, aby bol Prešov vnímaný ako moderné európske mesto, čo sa pokúsime podporiť vytvorením moderného rekordu. Preto nás poteší, keď sa na ňom bude podieľať čo najviac Prešovčanov,“ hovorí prešovský primátor Pavel Hagyari. Do rekordu sa počíta počet zariadení do Wi-Fi zóny v priebehu jedného dňa. Wi-Fi hotspoty pokrývajú zónu siahajúcu približne od Trojice, cez priestranstvo pred Mestským úradom a park až po priestor pred bagetériou.

„Pokus o vytvorenie rekordu začína v piatok 3.6.2011 o 10.00 otvorením novej Wi-Fi zóny,“ informuje Andrea Lašová, marketingová riaditeľka Slovanetu. Každý, kto mestu prispeje v dosiahnutí rekordu bude odemenený. „Odmenu za zapojenie sa do vytvorenia rekordu dostane každý, kto ukáže úvodnú internetovú stránku free Wi-Fi zóny na svojom notebooku, tablete či telefóne obsluhujúcemu personálu na terasách podnikov Cuba Libre, Metro Café, Pierre Chocolatier alebo Šarišská chiža na Hlavnej,“ upresňuje Lašová. Pokus o vytvorenie rekordu potrvá do 18.00, následne bude Wi-Fi zóna uvedená do rutinnej prevádzky.

------------------------
 
Slovanet patrí medzi najväčších alternatívnych poskytovateľov vysokorýchlostného internetu na Slovensku. Samostatne i vo výhodných balíkoch Triple play ponúka internetové pripojenie, telefónne služby a digitálnu televíziu pre domácnosti. Vo firemnom sektore poskytuje integrované komunikačné a hlasové služby, virtuálne privátne siete a bezpečnostné riešenia menším či stredným podnikom ako aj veľkým slovenským organizáciám. V súčasnosti sa zameriava na budovanie vlastnej optickej infraštruktúry, hlavne prostredníctvom akvizícií lokálnych operátorov a rozširovaním ich sietí. Od roku 2009 má Slovanet certifikovaný systém manažérstva v súlade s medzinárodnými normami ISO 9001 a ďalšími. Podľa rebríčka TREND Top Telecom 2010 je Slovanet spomedzi relevantných konkurentov spoločnosťou s najvyšším medziročným nárastom v predaji dátových služieb.

Roman Greguš
manažér pre internú a externú komunikáciu
 

Vyberte región

mark